Thursday, 25 August 2011

Mari buat sampul duit raya~

Hi semua..=)
disebabkan kebosanan terlampau kat ofis nie...aku pun menjana urat kreatif aku yang -ve nie untuk membuat sampul duit raya sendiri...yihaa..ni versi emydiaz3.blogspot.com nyer...seee....dah siap 6 keping...
erkkk...putih bersih kan...sebab aku pakai kertas A4 recycle je...sebelum ia di 'shred' dengan mesin tue...lebih baik aku buat sampul kan..
putih bersih ...semurni hati ini...barulah sesuci lebaran..cewahhh..=)
simple je nak nak buat dia...
mula-mula buat kerangka seperti di bawah nie...korang boleh la rujuk kepada sampul RHB bank ke, CIMB bank ker...terpulang..
dah siap kerangka tue..ambil beberapa keping kertas lagi letak di bawah dia..dan gunting lah beramai-ramai..jimat masa...
dan boleh la lipat ikut size dan gam...
dah siap...senang kan...
boleh juga guna majalah2 lama...lagi menarik...=)

Panduan nie buat sahabat2 yang belum punya cukup sampul duit raya...boleh jugak di beli kat kedai yang dah readymade...=p



9 comments:

BisMi Aishah said...

kreatif ! heee

TiraTaec0oL said...

buat sendri? great..

Cheyan said...

bagus la idea ni..leh try nnt kalu tak cukup sampulll

.: iEyLa :. said...

huhu..time2 skolah dlu slalu buat..
skrang malas..hihi

Abang Long said...

Salam...sebelum tu, pastikan kertas yg nak di recycle tu tidak tercatat sesuatu yang P&C atau rahsia syarikat yg sememangnya perlu di shred...huhu

Abang Long Online

emydiaz3 said...

wokey abang long...tak confidential pun paper yg emy guna...yang nak shred tue kadang2 tak confidential pon..campur sekali..malas nak pilih satu2..so shred ja semua..senang pi..

ashikin said...

impressive idea..

thanks sudi singgah...follow sy k..sy dh follow awk...

http://ash-adn.blogspot.com

Sarah Syahira Shahruddin. said...

bagus nih! =) selain mengharapkan sampul free. buat sendiri pon boleh!

Rojak Punya said...

raya dah habis. bila nak update blog?