Thursday, 25 August 2011

Mari buat sampul duit raya~

Hi semua..=)
disebabkan kebosanan terlampau kat ofis nie...aku pun menjana urat kreatif aku yang -ve nie untuk membuat sampul duit raya sendiri...yihaa..ni versi emydiaz3.blogspot.com nyer...seee....dah siap 6 keping...
erkkk...putih bersih kan...sebab aku pakai kertas A4 recycle je...sebelum ia di 'shred' dengan mesin tue...lebih baik aku buat sampul kan..
putih bersih ...semurni hati ini...barulah sesuci lebaran..cewahhh..=)
simple je nak nak buat dia...
mula-mula buat kerangka seperti di bawah nie...korang boleh la rujuk kepada sampul RHB bank ke, CIMB bank ker...terpulang..
dah siap kerangka tue..ambil beberapa keping kertas lagi letak di bawah dia..dan gunting lah beramai-ramai..jimat masa...
dan boleh la lipat ikut size dan gam...
dah siap...senang kan...
boleh juga guna majalah2 lama...lagi menarik...=)

Panduan nie buat sahabat2 yang belum punya cukup sampul duit raya...boleh jugak di beli kat kedai yang dah readymade...=p



Wednesday, 24 August 2011

Tuesday, 23 August 2011

~Pulanglah di Hari raya..

Inilah kartun pertama aku lukis...wargghh..malu seihh...macam tak jadi..
tapi dalam hati still kata jadi..hehe..hitam putih pulak tue.. ^_@
by the way..kepada sahabat2 semua..marilah kita pulang ke kampung
halaman jenguk orang tua kita selagi hayat di kandung badan..
time raya nie lah dapat berkumpul beramai-ramai..huk huk..
jangan abaikan orang tua kita, kerana tanpa mereka siapalah kita..





Monday, 22 August 2011

Image from here
Hii to all blogger2 tegar...=p
Lama sudah tak tulis entry baru... macam manapun hari nie mood nak menulis sudah kembali...setelah habis final exam nie..rasa ringan je kepala...apa persiapan raya korang? inilah persiapan raya aku..sedar tak sedar dah banyak benda ready..
1) baju raya awal2 lagi dah tempah...5 pasang dah siap..thanks to mak cik yang bertungkus   lumus siapkan..
2) kueh raya nanti mlm raya baru nak cari...tak beli pun tak pe..tapau je dari rumah mak mertua ke..kakak2 ke..
3) duit raya dah tukar..singgit2 dah la...janji bersedekah dengan seikhlas hati ..insaAllah
4) kasut raya pun dah ada..yeay..lip lap punya.
5) handbag raya pun sempat beli..=)
6) kain langsir...hmm basuh jer yang ada tue..n gantung balik..
7) kad raya pun dah tak tulis...wish kat fb and blog nie je lah..=)

hmmm...serba sedikit persiapan yang sempat di buat....sejak mak meninggal nie...raya pun ala kadar jer...hmm...rindu mendalam kat arwah..pasrah dah redha dengan ketentuan Ilahi..
To all, Selamat Menyambut Hari Raya Aidilfitri..mohon maaf salah dan silap...