Tuesday, 11 October 2011

Image from here
Hi all bloggers yang di kasihi...
huhuhu...sekian lama menyepi kan diri......semuanya disebabkan oleh kemurungan berblog
yg melanda diri ku ini....hehe..

sekarang nie emy tgh cari keja baru di perak sana..sedeh kena meninggalkan KL tak lama lagi...
huhu....susah la nak cari kerja yang emy nak....kalau boleh nak keja kat ofis,,tak  nak keja kilang...
hmm....buntu...
kawan2 boleh tolong tak...kalau ada info mana2 kerja kat perak tue inform la ek...sgt2 berterima kasih kepada yang sudi membantu...

nie kriteria profile emy...

Kelulusan : Diploma Kejuruteraan Elektronik
Area nak cari kalau boleh la : Batu Gajah, Tronoh, Seri Iskandar, Ipoh ke..
Pengalaman kerja : 4 tahun





Thursday, 25 August 2011

Mari buat sampul duit raya~

Hi semua..=)
disebabkan kebosanan terlampau kat ofis nie...aku pun menjana urat kreatif aku yang -ve nie untuk membuat sampul duit raya sendiri...yihaa..ni versi emydiaz3.blogspot.com nyer...seee....dah siap 6 keping...
erkkk...putih bersih kan...sebab aku pakai kertas A4 recycle je...sebelum ia di 'shred' dengan mesin tue...lebih baik aku buat sampul kan..
putih bersih ...semurni hati ini...barulah sesuci lebaran..cewahhh..=)
simple je nak nak buat dia...
mula-mula buat kerangka seperti di bawah nie...korang boleh la rujuk kepada sampul RHB bank ke, CIMB bank ker...terpulang..
dah siap kerangka tue..ambil beberapa keping kertas lagi letak di bawah dia..dan gunting lah beramai-ramai..jimat masa...
dan boleh la lipat ikut size dan gam...
dah siap...senang kan...
boleh juga guna majalah2 lama...lagi menarik...=)

Panduan nie buat sahabat2 yang belum punya cukup sampul duit raya...boleh jugak di beli kat kedai yang dah readymade...=p



Wednesday, 24 August 2011

Tuesday, 23 August 2011

~Pulanglah di Hari raya..

Inilah kartun pertama aku lukis...wargghh..malu seihh...macam tak jadi..
tapi dalam hati still kata jadi..hehe..hitam putih pulak tue.. ^_@
by the way..kepada sahabat2 semua..marilah kita pulang ke kampung
halaman jenguk orang tua kita selagi hayat di kandung badan..
time raya nie lah dapat berkumpul beramai-ramai..huk huk..
jangan abaikan orang tua kita, kerana tanpa mereka siapalah kita..





Monday, 22 August 2011

Image from here
Hii to all blogger2 tegar...=p
Lama sudah tak tulis entry baru... macam manapun hari nie mood nak menulis sudah kembali...setelah habis final exam nie..rasa ringan je kepala...apa persiapan raya korang? inilah persiapan raya aku..sedar tak sedar dah banyak benda ready..
1) baju raya awal2 lagi dah tempah...5 pasang dah siap..thanks to mak cik yang bertungkus   lumus siapkan..
2) kueh raya nanti mlm raya baru nak cari...tak beli pun tak pe..tapau je dari rumah mak mertua ke..kakak2 ke..
3) duit raya dah tukar..singgit2 dah la...janji bersedekah dengan seikhlas hati ..insaAllah
4) kasut raya pun dah ada..yeay..lip lap punya.
5) handbag raya pun sempat beli..=)
6) kain langsir...hmm basuh jer yang ada tue..n gantung balik..
7) kad raya pun dah tak tulis...wish kat fb and blog nie je lah..=)

hmmm...serba sedikit persiapan yang sempat di buat....sejak mak meninggal nie...raya pun ala kadar jer...hmm...rindu mendalam kat arwah..pasrah dah redha dengan ketentuan Ilahi..
To all, Selamat Menyambut Hari Raya Aidilfitri..mohon maaf salah dan silap...






Friday, 29 July 2011

Ajaibnya tangan ibu ~


AJAIBNYA TANGAN IBU

Ketika kita lapar...tangan ibu yang menyuap,
Ketika kita haus...tangan ibu yang memberi minuman,
Ketika kita menangis...tangan ibu yang mengesat air mata,
Ketika kita gembira...tangan ibu yang menadah Syukur,memeluk kita erat dengan deraian air mata bahagia,
Ketika kita mengantuk...tangan ibu yang dodoikan dengan penuh kasih sayang,
Ketika kita mandi...tangan ibu yang meratakan air ke seluruh badan,membersihkan segala kekotoran,
Ketika kita dilanda masalah...tangan ibu yang membelai duka sambil berkata:Sabar nak, Sabar ye sayang.
Namun,
Ketika ibu sudah tua & kelaparan...tiada tangan dari anak yang menyuap,
Dengan tangan yang menggeletar, ibu suap sendiri makanan ke mulut dengan linangan air mata,
Ketika ibu sakit...di mana tangan anak yang ibu harapkan dapat merawat kesakitan ibu?
Ketika nyawa ibu terpisah dari jasad...
Ketika jenazah ibu nak dimandikan...
di mana tangan anak yang ibu harapkan untuk menyirami jenazah ibu buat kali yang terakhir.
Tangan ibu, tangan ajaib...
Sentuhan ibu, sentuhan kasih...
Boleh membawa ke Syurga Firdausi...
Ciumlah tangan ibu,
Sebelum ibu pergi bertemu Illahi & takkan kembali lagi...


Nukilan Dato' Ustazah Siti Nor Bahyah Mahamood (Pendakwah & Pengacara Semanis Kurma TV9)





Tuesday, 26 July 2011

apa menu favourite korang bulan puasa ni..?~

wahh...pasti ada yang dok mengata aku kan...puasa belum ..sibuk nak sebut menu kan...
by the way..inginku ucapkan kepada semua selamat menyambut ramadhan al-mubarak kepada sahabat2 blogger muslim dan muslimah...
wah..kat kepala dah mula terbayang murtabak nih...aisey.
Inilah favourite aku bila bulan puasa,,,sedap nie..tak cukup satu beli dua..hehe...
.....biasa nyer bila tiba di bazaar ramadhan tue..semua benda nak beli...tapi mesti terpikat dengan murtabak dulu...
jom kongsi apa menu wajib korang...